Certyfikaty
Bezpieczeństwo i jakość oferowanych produktów
W każdej organizacji działającej na rynku spożywczym, wdrożenie HACCP jest obligatoryjne.
Korzyści z wdrożenia
systemu HACCP
![Zapewnienie wymagań prawnych](/images/2022/05/02/law-icon.png)
Zapewnienie wymagań prawnych
![Spełnienie oczekiwań klientów](/images/2022/05/02/client-icon.png)
Spełnienie oczekiwań klientów
![Jakość oferowanych produktów](/images/2022/05/02/star-icon.png)
Jakość oferowanych produktów
![Bezpieczeństwo żywności](/images/2022/05/02/onion-icon.png)
Bezpieczeństwo żywności
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności poprzezwdrożeniesystemuHACCPjest działaniem procesowym.
Służy pełnej identyfikacji zagrożeń związanych ze zdrowotnością żywności, we wszystkich etapach produkcji i dystrybucji żywności.
Określenie parametrów i limitów krytycznych
Analiza zagrożeń
Wyznaczanie punktów krytycznych CCP
Dokumentowanie
systemu HACCP
systemu HACCP
Działania korygujące
Ustalanie i wprowadzanie
systemu monitorowania CCP
systemu monitorowania CCP
Procedury weryfikacji
![Image](/images/2022/05/03/ceb_1-1.png)
![Image](/images/2022/03/02/brc-icon1.png)
BRC Agents
& Brokers
Standard skierowany jest do przedsiębiorców nieprodukcyjnych, ale uczestniczących w łańcuchu żywnościowym, zajmujących się:
![Image](/images/2022/05/03/ceb_2-1.png)
Dystrybucją wyrobów
spożywczych i opakowań
Organizacją procesu zakupu, magazynowania i transportu
Importem oraz eksportem
Jako jedni z pierwszych uzyskaliśmy w Polsce certyfikat BRC Agents & Brokers. Standard uznawany jest na całym świecie i daje wszystkim instytucjom informację, że nasza organizacja podchodzi profesjonalnie do tematu bezpieczeństwa żywności.
Wśród naszych dostawców znajdują się zarówno grupy producenckie, indywidualni producenci, jak i rolnicy. Wszyscy podlegają szczegółowej selekcji także pod względem posiadanych certyfikatów oraz GLOBAL GAP.
Spełniając wymagania standardów jak i oczekiwania klientów, wspieramy naszych dostawców we wdrażaniu Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP) i Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP).
Wśród naszych dostawców znajdują się zarówno grupy producenckie, indywidualni producenci, jak i rolnicy. Wszyscy podlegają szczegółowej selekcji także pod względem posiadanych certyfikatów oraz GLOBAL GAP.
Spełniając wymagania standardów jak i oczekiwania klientów, wspieramy naszych dostawców we wdrażaniu Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP) i Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP).
Certyfikat BRC Agents & Brokers
Przyznany dla firmy FH Trade Sp. z o.o.
FH Trade stanowi kluczowe ogniwo w przepływie produktów
Korzyści płynące z certyfikacji:
![Efektywne zarządzanie organizacją oraz dostawcami](/images/2022/04/13/certyficates-2-icons.png)
Efektywne zarządzanie organizacją oraz dostawcami
![Usprawnienie relacji handlowych z klientami](/images/2022/04/13/certyficates-icon.png)
Usprawnienie relacji handlowych z klientami
Odpowiedzialność / Identyfikowalność
Odpowiedzialność za zachowanie identyfikowalności oferowanych produktów w całym łańcuchu dostaw. Wpływ na bezpieczeństwo produkcyjne oraz zachowanie standardów jakościowych u dostawców.
Nadzór nad dostawcami
Stały nadzór oraz regularna kontrola i szkolenia. Od świadomości naszych dostawców zależy, czy towar dostarczony do klienta będzie spełniał wymogi bezpieczeństwa i jakości żywności.
Relacje handlowe
Standard BRC Agents & Brokers to międzynarodowa gwarancja zaspokojenia coraz większych wymogów konsumentów oraz klientów.
Certyfikat żywności ekologicznej
![Image](/images/2022/01/31/eu_organic_logo_colour_outerline_rgb.jpg)
Żywność ekologiczna charakteryzuje się brakiem stosowania w uprawach środków ochrony roślin, takich jak pestycydy, herbicydy oraz fungicydy. Dozwolony jest wyłącznie obrót produktów o znanym i udokumentowanym pochodzeniu.
Posiadany przez FH Trade certyfikat żywności ekologicznej upoważnia firmę do:
01
Importu / eksportu produktów ekologicznych z / do krajów trzecich.
02
Sprzedaży / dystrybucji produktów ekologicznych na terenie Unii Europejskiej.
03
Wprowadzenia na rynek produktów ekologicznych.