Certyfikaty
Bezpieczeństwo i jakość oferowanych produktów
W każdej organizacji działającej na rynku spożywczym, wdrożenie HACCP jest obligatoryjne.
Korzyści z wdrożenia
systemu HACCP
Zapewnienie wymagań prawnych
Spełnienie oczekiwań klientów
Jakość oferowanych produktów
Bezpieczeństwo żywności
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności poprzezwdrożeniesystemuHACCPjest działaniem procesowym.
Służy pełnej identyfikacji zagrożeń związanych ze zdrowotnością żywności, we wszystkich etapach produkcji i dystrybucji żywności.
Określenie parametrów i limitów krytycznych
Analiza zagrożeń
Wyznaczanie punktów krytycznych CCP
Dokumentowanie
systemu HACCP
systemu HACCP
Działania korygujące
Ustalanie i wprowadzanie
systemu monitorowania CCP
systemu monitorowania CCP
Procedury weryfikacji
BRC Agents
& Brokers
Standard skierowany jest do przedsiębiorców nieprodukcyjnych, ale uczestniczących w łańcuchu żywnościowym, zajmujących się:
Dystrybucją wyrobów
spożywczych i opakowań
Organizacją procesu zakupu, magazynowania i transportu
Importem oraz eksportem
Jako jedni z pierwszych uzyskaliśmy w Polsce certyfikat BRC Agents & Brokers. Standard uznawany jest na całym świecie i daje wszystkim instytucjom informację, że nasza organizacja podchodzi profesjonalnie do tematu bezpieczeństwa żywności.
Wśród naszych dostawców znajdują się zarówno grupy producenckie, indywidualni producenci, jak i rolnicy. Wszyscy podlegają szczegółowej selekcji także pod względem posiadanych certyfikatów oraz GLOBAL GAP.
Spełniając wymagania standardów jak i oczekiwania klientów, wspieramy naszych dostawców we wdrażaniu Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP) i Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP).
Wśród naszych dostawców znajdują się zarówno grupy producenckie, indywidualni producenci, jak i rolnicy. Wszyscy podlegają szczegółowej selekcji także pod względem posiadanych certyfikatów oraz GLOBAL GAP.
Spełniając wymagania standardów jak i oczekiwania klientów, wspieramy naszych dostawców we wdrażaniu Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP) i Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP).
Certyfikat BRC Agents & Brokers
Przyznany dla firmy FH Trade Sp. z o.o.
FH Trade stanowi kluczowe ogniwo w przepływie produktów
Korzyści płynące z certyfikacji:
Efektywne zarządzanie organizacją oraz dostawcami
Usprawnienie relacji handlowych z klientami
Odpowiedzialność / Identyfikowalność
Odpowiedzialność za zachowanie identyfikowalności oferowanych produktów w całym łańcuchu dostaw. Wpływ na bezpieczeństwo produkcyjne oraz zachowanie standardów jakościowych u dostawców.
Nadzór nad dostawcami
Stały nadzór oraz regularna kontrola i szkolenia. Od świadomości naszych dostawców zależy, czy towar dostarczony do klienta będzie spełniał wymogi bezpieczeństwa i jakości żywności.
Relacje handlowe
Standard BRC Agents & Brokers to międzynarodowa gwarancja zaspokojenia coraz większych wymogów konsumentów oraz klientów.
Certyfikat żywności ekologicznej
Żywność ekologiczna charakteryzuje się brakiem stosowania w uprawach środków ochrony roślin, takich jak pestycydy, herbicydy oraz fungicydy. Dozwolony jest wyłącznie obrót produktów o znanym i udokumentowanym pochodzeniu.
Posiadany przez FH Trade certyfikat żywności ekologicznej upoważnia firmę do:
01
Importu / eksportu produktów ekologicznych z / do krajów trzecich.
02
Sprzedaży / dystrybucji produktów ekologicznych na terenie Unii Europejskiej.
03
Wprowadzenia na rynek produktów ekologicznych.